Hard verdict: Pogba wordt voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

Hard verdict: Pogba wordt voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

29 februari - 12:52 Laatste update: 12:57
41

Groot nieuws uit Italië: Paul Pogba is voor vier jaar geschorst wegens het overschrijden van de dopingregels. De dertigjarige middenvelder van Juventus testte op 20 augustus vorig jaar, na de wedstrijd tegen Udinese, positief op doping.

Het antidopingparket wilde Pogba voor een langdurige periode schorsen en dat verzoek is ingewilligd. In het bloed van de Fransman werd DHEA gevonden, een voorloper voor veel hormonen, zoals testosteron. Pogba wordt in maart 31 jaar, wat betekent dat hij bijna 35 is als hij weer mag voetballen. De vraag rijst dus of de middenvelder ooit nog een wedstrijd in het professionele voetbal gaat spelen.

Onlangs werd al duidelijk dat Juve het onderzoek naar Pogba niet wilde afwachten. De Oude Dame stuurt aan op een contractontbinding. Pogba beschikt nu nog over een contract tot de zomer van 2026. De Fransman kende tussen 2012 en 2016 een uiterst succesvolle periode in Turijn. In 2022 keerde hij terug, toen hij overkwam van Manchester United. Zijn tweede termijn werd overschaduwd door blessures en zijn dopinggebruik. Dit seizoen kwam hij slechts tweemaal in actie.