Onana zwaait met lof: Voor mij is De Bruyne één van de beste middenvelders ooit

Onana zwaait met lof: "Voor mij is De Bruyne één van de beste middenvelders ooit"

28 februari - 12:08
1

Amadou Onana voelt zich uitstekend naar zijn zin in de Premier League. Voor het programma 'Uncut', waarbij men op zoek gaat naar een ideaal elftal om het videogame EAFC te spelen, kreeg de Rode Duivel enkele keuzes voorgeschoteld. Over Kevin De Bruyne heeft hij geen twijfels, Leandro Trossard is dan weer een moeilijkere kwestie.

Zelf krijgt Onana uiteraard een plekje in het hart van het middenveld. Aan zijn zijde kiest hij voor De Bruyne. "Voor mij persoonlijk is De Bruyne één van de beste middenvelders ooit", stelt hij onomwonden. "Hij is een ongelooflijke speler. Hij bekijkt het spel door andere ogen en ziet dingen die wij, gewone stervelingen, niet zien. In mijn ogen is hij een genie." Onana onderstreept ook nog graag eens dat De Bruyne echt wel snel is, zeker met de bal aan de voet.

In de voorhoede kreeg Onana een lastig dilemma voorgeschoteld: ploegmaat Norberto Beto of landgenoot Leandro Trossard? Als reactie moet hij eens diep blazen. Uiteindelijk durft Onana de knoop niet door te hakken. De e-sporter van Everton doet dat dan maar in zijn plaats; hij verkiest Beto boven Trossard vanwege zijn straffere versnelling, een belangrijk wapen in EAFC. "Leandro, als je kijkt, dit was niet mijn beslissing", grapt Onana nog te verdediging.

De Bruyne zette zijn klasse dinsdagavond nog eens in de verf. In de FA Cup leverde hij liefst vier assists (!) af op een ontketende Erling Braut Haaland. Op het moment van de video was Onana daar nog niet van op de hoogte. Anders had zijn lofzang ongetwijfeld nóg lyrischer geklonken.