Parlementslid wil dat Rode Duivels Israël boycotten: ‘Mag niet doorgaan’

Parlementslid wil dat Rode Duivels Israël boycotten: ‘Mag niet doorgaan’

27 februari - 19:57 Laatste update: 19:58
78

In de Nations League nemen De Rode Duivels het op tegen Frankrijk, Italië en Israël. Imade Annouri (Groen), het Vlaamse Parlementslid en Antwerps gemeenteraadslid, vindt dat de wedstrijden tegen Israël geboycot moeten worden door De Rode Duivels. Annouri wil op deze wijze protesteren tegen oorlog in de Gazastrook waar volgens Annouri 30.000 doden en 70.000 gewonden zijn gevallen.

Op 6 september vindt de eerste wedstrijd van de Nations League plaats voor De Rode Duivels. Dan komt Israël op bezoek, als het aan Annouri ligt gaat deze match niet door. ‘De kans is groot dat tegen 6 september meer mensen zullen gestorven zijn in Gaza, dan er toeschouwers in het Koning Boudewijnstadion kunnen’, deelt Annouri via zijn instagrampagina.

Volgens Annouri moeten sport en politiek niet van elkaar gescheiden blijven. Volgens de Groen-politicus zijn er in het verleden al genoeg voorbeelden geweest waarin politieke statements werden gemaakt of sociale veranderingen via het platform van sport in gang werden gezet.

Annouri geeft aan dat het een pijnlijk en fout statement is wanneer de match tussen De Rode Duivels en Israël toch doorgaat. ‘Moeten we even de andere kant opkijken en er met de supporters ‘een gezellige avond’ van maken? Terwijl er oorlogsmisdaden gaande zijn tegen de Palestijnen?’, deelt Annouri.

Annouri noemt het hypocriet dat er bij Rusland wel direct werd ingegrepen en nu bij Israël niet. ‘Het contrast met de aarzeling en het uitblijven van sancties tegenover Israël is van een onbevattelijke hypocrisie’, geeft Annouri aan.

Tot slot richt Annouri zich rechtstreeks tot De Rode Duivels en de Koninklijke Belgische Voetbalbond. ‘De match tegen Israël kan en mag niet doorgaan’, aldus Annouri.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door IMADE (@imadeannouri)