Blessin houdt Union scherp: 55 minuten goed gespeeld, over de rest eens praten

Blessin houdt Union scherp: "55 minuten goed gespeeld, over de rest eens praten"

25 februari - 22:21
2

Union Saint-Gilloise weigert te struikelen. Ook tegen Standard Luik trok de koploper verdiend aan het langste eind: 2-1. Nochtans werkte het een eerder povere tweede helft af, zag ook Alexander Blessin.

De trainer van Union gaf zijn ploeggenoten in eerste instantie een pluim. "Onze eerste helft was heel goed, maar na die vroege tegengoal in de tweede helft verloren we onze manier van spelen", luidt zijn analyse bij Sporza. Dat lijkt hij vooral te wijten aan een gebrek aan mentale scherpte. "Na zo'n wedstrijd tegen Frankfurt is het altijd moeilijk om opnieuw met volle concentratie te spelen", begrijpt Blessin dat ook wel.

Slaan en zalven doet de Duitser. "We hebben 55 minuten goed gespeeld, over de rest moeten we duidelijk nog eens praten. Maar ik wil niet té kritisch zijn", houdt hij zichzelf positief. Wie naar de stand kijkt, ziet daar ook geen enkele reden toe. Op RSC Anderlecht na staan alle concurrenten nu al op twintig (!) punten.

Toch kan Blessin het niet laten om zijn troepen nog even op scherp te zetten. Hij merkte tegen Standard een te grote drang naar individualisme op. "We moeten daar onze lessen uit trekken. Wij moeten altijd aan het collectief denken, wanneer we als een team spelen, zijn we ongelofelijk sterk."