Leipzig-aanvaller Simons oogst lof in Duitsland: 'Xavi is een klasse apart'

Leipzig-aanvaller Simons oogst lof in Duitsland: 'Xavi is een klasse apart'

24 februari - 19:25
3

Na een succesvol seizoen in de Eredivisie met PSV, onderscheidt Xavi Simons zich inmiddels in de Bundesliga bij RB Leipzig. Daar maakt de Oranje-international indruk, ook op zijn ploeggenoten. Op de eigen kanalen laat Dani Olmo zich lovend uit over de Nederlander.

"Xavi is een klasse apart. Dat heeft hij tot nu toe laten zien in de tijd dat hij hier is. We kunnen het goed met elkaar vinden op het veld, maar hij kan ook dingen alleen. Hij heeft een geweldige dribbeltechniek en hij kan ook afronden", aldus de Spanjaard.

"Hij is echt een complete speler voor ons systeem, voor hoe we spelen, voor onze ideeën, voor de ideeën van de coach", vervolgt Olmo. "Hij is perfect voor ons. Nu is hij in een heel goede stemming, en in een hele goede vorm, dus hij is echt heel nuttig."

Simons speelde tot dusver 21 wedstrijden in de Bundesliga, waarin hij tot zes goals en zeven assists kwam. Met Leipzig staat de creatieveling op de vijfde plaats. Op zaterdag neemt hij het met zijn club op tegen Bayern München.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.