KAA Gent speelt gelijk tegen Maccabi Haifa en is uitgeteld in Europa

21 februari - 19:53 Laatste update: 20:22
49

KAA Gent en Maccabi Haifa bekampten elkaar in de terugwedstrijd van de Play-Offs van de Conference League. De heenwedstrijd eindigde op 1-0 voor Maccabi en in eigen huis achter gesloten deuren werd het 1-1. De Buffalo's zijn aldus uitgeschakeld in Europa.

Al na vier minuten spelen was het al raak. Maccabi Haifa kwam snel uit de counter en met het nodige geluk kwam het al vroeg op voorsprong. Pierrot zag zijn schot afgeweken op Kandouss tegen de netten vallen. KAA Gent kon aanvallend geen vuist maken. Het tempo ging naar beneden en er werden veel overtredingen gemaakt. De ruststand bleef bij 0-1 voor Maccabi Haifa.

Na rust was het even bibberen wanneer de uitploeg er weer uitkwam. Roef kon echter stand houden en de 0-2 werd vermeden. Even later kreeg Tissoudali een mogelijkheid, maar de aanvaller trapte onbesuisd over. De Marokkaan werd niet lang daarna het straatje ingestuurd, maar hij stuitte op de Israëlische doelman.

KAA Gent hield de uitploeg vervolgens op de eerste helft, maar aanvallend kon het de opening niet gemakkelijk vinden. Die druk leverde uiteindelijk wel een doelpunt op. Tissoudali schoot tegen Seck aan en de bal hobbelde in het doel: 1-1. Vlak daarna pakte Maccabi-verdediger Sundgren zijn tweede gele kaart.

Vijf minuten voor tijd was de thuisploeg nog eens gevaarlijk. De aanval eindigde bij de goed ingevallen De Vlieger, maar die schoot over. In het slot was Watanabe nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd gestopt. Ondanks de aanhoudende druk kon KAA Gent die broodnodige tweede treffer niet maken. Daardoor zijn de Buffalo’s volledig uitgeteld in Europa.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.