Juichen voor de buis: Gent en Union hebben overwinning nodig in Europa

Juichen voor de buis: Gent en Union hebben overwinning nodig in Europa

20 februari - 13:15 Laatste update: 22 februari - 16:39

Drie Belgische clubs in de achtste finales van de Conference League? Het zou nog altijd kunnen, maar dan moeten KAA Gent en Union Saint-Gilloise donderdag op een manier zien te winnen. Mee supporteren vanuit je luie zetel is de boodschap! VoetbalPrimeur.be legt uit op welke kanalen je terecht kan.

Zowel Gent als Union deden afgelopen donderdag geen reuzezaak in hun heenwedstrijd. De Buffalo's verloren met het kleinste verschil van Maccabi Haifa, al kwam de Israëlische koploper nu ook niet bepaald overdonderend voor de dag. Op eigen bodem moet dat varkentje te wassen vallen, zeker nu Hein Vanhaezebrouck en co hun eerste zege van 2024 te pakken hebben, na de 0-2 in Eupen. Elke mogelijke overwinning levert al minstens een strafschoppenserie op. Domper op de feestvreugde: de KAA Gent Arena blijft gesloten voor toeschouwers vanwege de gevoelige situatie rond Israël en Gaza. De Gentse fans zullen dus voor het televisiescherm moeten schreeuwen. Let op: het duel vindt daarom ook niet op donderdag plaats, maar op woensdag! De aftrap is om 18u.

Ook Union vat haar terugpartij niet met een gerust gemoed aan, al viel dat ook niet te verwachten tegen een klepper als Eintracht Frankfurt. Ondanks het 2-2-gelijkspel kwam de Belgische nummer één als morele winnaar uit de strijd. Het haalde namelijk een vroege 0-2-achterstand op. In Frankfurt zal diezelfde weerbaarheid absoluut nodig zijn. De geschorste Charles Vanhoutte zal als toerist mee moeten afreizen richting Duitsland. Wie dat er niet voor over heeft, kan op VRT Canvas terecht.

TV-programma:
* Woensdag 21/2 vanaf 17u40 op Play 5: KAA Gent - Maccabi Haifa
* Donderdag 22/2 vanaf 20u35 op VRT Canvas: Eintracht Frankfurt - Union Saint-Gilloise