Update: Romano bevestigt nieuws, PSG wil Xavi Simons terughalen naar Parijs

Update: Romano bevestigt nieuws, PSG wil Xavi Simons terughalen naar Parijs

19 februari - 23:44 Laatste update: 20 februari - 15:40
2

Xavi Simons is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste maanden in dienst van RB Leipzig. Paris Saint-Germain gaat de Oranje-international na het vertrek van Kylian Mbappé terughalen naar het Parc des Princes, weet men in Duitsland.

RB Leipzig hoopte Simons nog een seizoen te huren van PSG, maar die plannen gaan hoogstwaarschijnlijk in rook op door de aanstaande megatransfer van Mbappé naar Real Madrid. Rouven Schröder, sportief directeur van de Bundesliga-club, berust al deels in dat lot.

"Voor ons gaat het nu de verkeerde kant op", aldus Schröder tegen Sky. "Aan het einde van het seizoen gaat Simons terug naar Parijs." De witte vlag hijsen doet de Duitser nog niet. "In de zomer krijgen we misschien nog een kans om het eventueel opnieuw te vragen."

Simons (20) is dit seizoen een van de uitblinkers bij RB Leipzig. In 21 wedstrijden was hij goed voor zes goals en zeven assists. PSG ziet in Simons een van de opvolgers van Mbappé. Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia (beiden Napoli) en Rafael Leão (AC Milan) worden ook genoemd.

Update: Ook Fabrizio Romano meldt nu dat PSG Xavi Simons terug wil halen. Er zouden nog geen gesprekken gevoerd zijn, maar daar wil de clib de komende maanden wel werk van maken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.