Voormalig Club Brugge-middenvelder Sørensen is op 68-jarige leeftijd overleden

Voormalig Club Brugge-middenvelder Sørensen is op 68-jarige leeftijd overleden

19 februari - 18:40 Laatste update: 19:05
6

Jan Sørensen (tweede van rechts in de middelste rij) is op 68 jarige leeftijd overleden. De Deen speelde in de jaren 80 voor Club Brugge, FC Twente, Feyenoord, Excelsior en Ajax. Bij FC Twente groeide Sørensen uit tot een cultheld. Namens Club Brugge wist Sørensen 50 doelpunten te maken. 

Sørensen kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen. Zo kampte hij in de afgelopen tien jaar met forse hartklachten, liep hij kanker op en kreeg hij te maken met een gevaarlijke bloedinfectie. Nu is de oud-middenvelder van Club Brugge overleden. Daardoor zal er komend weekend een minuut stilte gehouden worden in de Grolsch Veste, als FC Twente tegen Go Ahead Eagles speelt.

In Enschede werd de oud-international van Denemarken in 2,5 jaar tijd namelijk immens populair. Hij bleef Twente trouw toen de club plotseling degradeerde in 1983 en keerde met de club weer terug in de Eredivisie. Twente nam Sørensen in 1983 over van Club Brugge. In 1985 vertrok Sørensen bij Twente en was hij kortstondig in dienst bij Feyenoord, Excelsior en Ajax, waarna hij zijn loopbaan afsloot bij het Portugese Portimonense.

Uiteindelijk wist Sørensen bij Club Brugge 50 doelpunten te maken en tweemaal kampioen te worden van België. Sørensen deed dit met Club Brugge in 1978 en 1980. Ook speelde Sørensen met Club Brugge de finale van de Europa Cup 1, waarin Club Brugge met 1-0 verloor van Liverpool. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.