Tuchel heeft boodschap voor De Ligt: 'Bij Bayern moet je vechten voor je plek'

Tuchel heeft boodschap voor De Ligt: 'Bij Bayern moet je vechten voor je plek'

18 februari - 13:35
2

Thomas Tuchel vindt dat Matthijs de Ligt moet vechten voor zijn plek bij Bayern München. De geplaagde trainer gaat in aanloop naar het Bundesliga-duel met VfL Bochum opnieuw in op de situatie van de Nederlandse verdediger.

De Ligt werd vorige week gepasseerd voor de topper tegen Bayer Leverkusen, hoewel Tuchel voor drie centrale verdedigers koos. Ook in het Champions League-duel met SS Lazio begon de ex-Ajacied op de bank, al mocht hij in Stadio Olimpico nog wel invallen.

Tuchel verbaast zich over de ophef. "Bij Bayern denken we altijd na over wie het beste past tegen een bepaalde tegenstander. Tegen Leverkusen wilden we extreem hoog druk zetten, dus kozen we voor Kim, Upamecano en Dier in het centrum", stelt de oefenmeester, die vervolgens aangeeft dat ook medische redenen een rol speelden in zijn keuze. "Het was een last-minute beslissing, omdat Matthijs de dag ervoor injecties in zijn rug had gekregen. We wisten dat Upa niet de hele wedstrijd ging spelen en konden niet het risico nemen dat Matthijs er ook uit zou moeten."

Die woorden staan haaks op de korte reactie van de Oranje-international, die stelde 'top fit' te zijn. Duitse media schreven al dat hij teleurgesteld is. Toch benadrukt Tuchel dat hij geen problemen heeft met De Ligt. "Het was geen beslissing tegen Matthijs. We hebben vier centrale verdedigers en zij strijden om een basisplaats. We zullen altijd kiezen voor de spelers die in onze ogen het beste in vorm zijn en het beste tegen een bepaalde tegenstander kunnen spelen. Bij Bayern moet je gewoon vechten voor je plek. Dat lijkt me normaal."

"We hebben vier spelers voor twee plekken. Ik heb geen nummer één of nummer vier. Het klopt dat Matthijs de laatste weken wat achterloopt, maar hij loopt zeker niet achter in onze waardering", besluit Tuchel. De Ligt wordt de laatste weken in verband gebracht met een zomerse transfer. Paris Saint-Germain en Manchester United zouden al interesse hebben getoond.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.