Casteels glundert nog na: Het beste gevoel was na Japan ... Onbeschrijfelijk!

Casteels glundert nog na: "Het beste gevoel was na Japan ... Onbeschrijfelijk!"

17 februari - 11:44
1

Het zou wel eens een zomer om nooit te vergeten kunnen worden voor Koen Casteels. Door het verstek van Thibaut Courtois lijkt de kans groot dat de eeuwige stand-in op Euro 2024 plots een hoofdrol zal vertolken. Zelf hoopt hij ons land weer mooie momenten te bezorgen, zoals zes jaar geleden tegen Japan.

In gesprek met Eleven Sports DAZN krijgt Casteels de vraag voorgeschoteld welke herinnering aan de nationale ploeg hij voor altijd zal koesteren. Uiteraard komt de doelman dan op één van de grote toernooien terecht. "Ook al zat ik op de bank, het gevoel dat we hadden na de laatste goal tegen Japan in Rusland", komt hij snel met zijn antwoord op de proppen. De legendarische tegenaanval met Nacer Chadli als eindstation ging toen de wereld rond.

"Dat is iets onbeschrijfelijks, als je 2-0 achter staat en in de laatste minuut nog zo'n goal maakt voor de overwinning ...", kan Casteels het nog altijd niet helemaal geloven. Nadien kreeg dat moment nog een gepast vervolg, met de al even legendarische kwartfinale tegen Brazilië (2-1). "Dat WK en uiteindelijk de derde plaats behalen was sowieso het hoogtepunt."