Eerste basisplaats, eerste goal: Mangala meteen matchwinnaar voor Lyon

Eerste basisplaats, eerste goal: Mangala meteen matchwinnaar voor Lyon

17 februari - 11:01
2

Orel Mangala heeft meteen zijn stempel kunnen drukken op zijn nieuwe ploeg Olympique Lyon. In de wedstrijd tegen de nummer twee in de stand OGC Nice scoorde de Rode Duivel het enige doelpunt van de partij. Het was nog maar de eerste basisplaats voor Mangala.

Mangala wordt sinds kort gehuurd door Lyon van Nottingham Forest. Vorige week mocht hij al invallen en zijn debuut maken, vrijdagavond mocht hij voor het eerst starten aan een wedstrijd. Die kans greep hij dus met beide handen.

Mangala rondde na twintig minuten al een aanval af met een knap schot en gaf zo zijn visitekaartje af. Het was meteen ook de winning goal. De middenvelder van de Rode Duivels werd in de 74ste minuut nog gewisseld door ex-Gentenaar Malick Fofana. Ook Gift Orban kwam nog in de ploeg, maar aan de score veranderde er niets meer. Lyon pakte zo al zijn derde overwinning op rij en staat elfde in de stand, met 25 punten uit 22 wedstrijden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.