Henen kiest voor lucratieve uitdaging in Kazachstan: Het blijft een opoffering

Henen kiest voor lucratieve uitdaging in Kazachstan: "Het blijft een opoffering"

16 februari - 23:45
10

David Henen nam recent afscheid van KV Kortrijk en vertrok richting Kazachstan, waar hij zal uitkomen voor Tobol Kostanay. Een bijzonder opvallende zet van de aanvaller, die er ook een verklaring voor heeft.

Henen leek al even op weg naar een vertrek bij KVK en kon ook rekenen op flink wat interesse. "De Portugese club Rio Ave en andere teams in Nederland waren geïnteresseerd, maar ik wilde niet onderaan het klassement spelen en ze boden me een soortgelijk contract aan zoals in Kortrijk. Ook de Turkse club Göztepe kwam van de partij, maar te laat", gaf Henen aan bij La Dernière Heure.

Maar uiteindelijk werd het Kazachstan. Henen is ook eerlijk en zegt dat het financiële aspect een grote rol speelde in die keuze. "Ik verschuil mij niet achter excuses. Op een gegeven moment komt in de carrière van een voetballer rekening met het financiële aspect. Als ik Europa zou verlaten, was dat noodzakelijkerwijs om een ​​beter inkomen te verdienen, want het blijft een opoffering om ver van de wereld te leven van mijn familie", aldus Henen nog.

In ons land kwam Henen uit voor Sporting Charleroi en KV Kortrijk, maar dat werd nooit echt een groot succes.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.