VP-Rapport Maccabi Haifa-KAA Gent: Kapitein De Sart zinkt samen met schip

15 februari - 23:10 Laatste update: 16 februari - 12:00
7

KAA Gent nam het in de Conference League-Play-Offs op tegen Maccabi Haifa. VoetbalPrimeur.be maakt het rapport op van de Buffalo's na de 1-0 nederlaag.

Roef – 5,5
Had in de eerste helft geen werk. Kwam in de tweede helft goed weg na slecht uitvoetballen. Werd vervolgens gechipt door Pierrot en moest zo de 1-0 uit zijn netten vissen.

Mitrovic – 6
Las het spel goed en kwam verschillende keren goed tussenbeide. Zijn ervaring in de verdediging is duidelijk te zien.

Watanabe – 5
Maakte in de eerste helft bijna een eigen doelpunt. De Japanner had het soms moeilijk met vinnige Maccabi-aanvaller Pierrot (ex-Moeskroen).

Kandouss – 5
De Marokkaan verdedigde secuur, maar bleef hangen bij de 1-0 van Pierrot. Een onoplettendheid dat leidde tot een tegendoelpunt. Kreeg tien minuten voor tijd een mogelijkheid om zijn foutje goed te maken, maar miste zijn schot volledig.

Samoise – 5
Speelde een onopvallende wedstrijd en werd tien minuten voor tijd gewisseld voor Fadiga.

Gerkens – 5
Legde in de tweede helft de bal panklaar voor Gandelman, maar die kon niet scoren. Een pass die een assist verdiende. Werd twintig minuten voor tijd vervangen door Hong.

De Sart – 4
Probeerde enkele keren de bal achter de verdediging leggen, maar miste scherpte om beslissend te zijn. Ook zijn vizier vanop afstand stond niet goed gericht. Pakte in het slot nog een domme gele kaart waardoor hij de return zal missen. Zinkte als kapitein samen met zijn schip.

Brown – 4,5
Ging zijn flank op en af, maar kon niet meteen voor gevaar zorgen. Zijn voorzetten en passing waren ook niet om over naar huis te schrijven. In het slot kwam een voorzet eindelijk aan, maar Depoitre kopte over. Heeft een moeilijke match achter de rug.

Gandelman – 5,5
Had vlak na rust een grote kans tegen zijn landgenoten, maar schoot te zwak in. Kreeg in minuut 77 een ingeving, maar zijn hakje ging net naast. Was één van de spelers die het meest werd genoemd.

Tissoudali – 5,5
Zoals veel Buffalo’s een eerste helft om snel te vergeten. Kreeg in de tweede helft een flinke tackle te verduren, maar zonder schade. Er werd vooral naar de Marokkaan gekeken voor de acties, maar het zelfvertrouwen ontbrak. Dat bleek ook uit een actie in het slot waar de afwerking geforceerd leek.

Sonko – 5
Was de enige die in de eerste helft een kans had, al was het moeizaam. Voor acht miljoen mag er toch een pak meer verwacht worden. Werd aan de rust vervangen door Laurent Depoitre

WISSELS
Depoitre – 5,5
Viel bij de rust in en was een aanspeelpunt voorin. Kon zelf met een klein kopkansje gevaarlijk zijn.

Hong – 5
Kon zijn goede linker niet etaleren. De stilstaande fases waren te slap van de Zuid-Koreaan.

Noah Fadiga – 5
Kwam tien minuten voor tijd in de plek van Samoise. Kreeg ook een kans, maar zijn volley ging een meter over.