KAA Gent krijgt nieuwe dreun na nederlaag tegen Maccabi Haifa

15 februari - 22:50
27

KAA Gent nam het in Hongarije op tegen het Israëlische Maccabi Haifa. De Buffalo's gingen in de heenwedstrijd van de Play-Offs van de Conference League met het kleinste verschil onderuit: 1-0.

De eerste helft tussen Maccabi Haifa en KAA Gent was er één met weinig gevaar. De Buffalo’s hadden wel het meeste balbezit, maar konden er weinig mee aanvangen. Nieuweling Sonko dreigde met een schot, maar een echte grote kans viel er niet te noteren. Een brilscore was dan ook een logische ruststand.

De tweede helft was nog maar net afgetrapt of Maccabi Haifa had al een kans. Meteen daarna had Gandelman dé kans om KAA Gent op voorsprong te brengen, maar de Israëliër schoot te slap in. Na een uur spelen kwamen oude bekende Lior Refaelov en Kenny Saief (ex-Anderlecht en KAA Gent) het veld in.

Meteen daarna zorgde Pierrot (ex-Moeskroen) voor de 1-0. Het doelpunt werd aanvankelijk afgevlagd voor offside, maar uit de herhaling bleek dat Kandouss was blijven hangen. Diezelfde Kandouss kon zijn foutje ook goedmaken, maar de verdediger schoot naast de bal.

KAA Gent begon in de slotfase nog te drukken. Dat resulteerde in gevaar en een paar kansjes. Vijf minuten voor tijd vroeg KAA Gent om een strafschop na vermeend handspel van Seck (ex-Antwerp), maar de VAR en scheidsrechter gaven geen krimp. In het slot kreeg aanvoerder De Sart nog een gele kaart waardoor hij de return van volgende week moet missen.

De eindstand bleef uiteindelijk bij een 1-0 nederlaag voor KAA Gent. De Buffalo's moeten volgende week donderdag vol aan de bak tegen Maccabi Haifa om nog een plek in de volgende ronde van de Conference League te kunnen bemachtigen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.