'PSG wijst opvolgers Mbappé aan: Simons en supertalent (17) moeten erfenis delen'

'PSG wijst opvolgers Mbappé aan: Simons en supertalent (17) moeten erfenis delen'

15 februari - 21:21
1

Xavi Simons is een van de spelers die volgend seizoen het vertrek van Kylian Mbappé moet opvangen. Met dat nieuws pakt The Telegraph donderdagavond uit. De Nederlander is momenteel op huurbasis ploegmakker van Loïs Openda bij RB Leipzig.

Leipzig heeft de stiekeme hoop om Simons tot de zomer van 2025 te behouden, maar PSG lijkt andere plannen te hebben nu vaststaat dat Mbappé aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt. Volgens The Telegraph, een kwaliteitskrant in Engeland, ziet de Frans-Qatarese clubleiding een belangrijke rol weggelegd voor de rechtspoot. Ook het zeventienjarige supertalent Warren Zaïre-Emery wordt genoemd als iemand die door PSG wordt opgescheept met de erfenis van Mbappé.

Simons en Zaïre-Emery krijgen waarschijnlijk op korte termijn een nieuw contract voorgeschoteld in Parijs. De Nederlander ligt vast tot medio 2027, de Franse tiener twee jaar korter. In de wandelgangen worden verder ook Victor Osimhen, Khvicha Kvaratskhelia (beiden Napoli) en Rafael Leão (AC Milan) genoemd. PSG zal een forse financiële inspanning moeten leveren, mocht de interesse geconcretiseerd worden. Osimhem en Leão moeten respectievelijk 130 en 175 miljoen euro kosten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.