OFFICIEEL: Beerschot haalt toch nog versterking en stelt nieuwe spits Šimović voor

OFFICIEEL: Beerschot haalt toch nog versterking en stelt nieuwe spits Šimović voor

12 februari - 18:43 Laatste update: 18:56

Beerschot heeft maandag de transfer van Robin Šimović aangekondigd. De boomlange spits zat sinds begin januari zonder club en komt dus transfervrij over. De Zweed tekent een contract tot het einde van dit seizoen op het Kiel, met een optie op twee extra seizoenen.

De 32-jarige Šimović moet vooral ervaring brengen in de aanval bij Beerschot. Met meer dan 300 profwedstrijden op de teller zou dat geen probleem mogen zijn voor de Zweed. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij het Zweedse Malmö, maar kon doorbreken bij reeksgenoot Helsinborgs. In 2016 koos Šimović voor een Japans avontuur bij Nagoya Grampus (Waar KV Kortrijk onlangs Haruya Fujii wegplukte) en Omija Ardija. 

De laatste vijf seizoenen was Šimović actief in de Serie B bij AS Livorno, het Noorse Odd, het Zweedse Varbergs BolS, het Zuid-Koreaanse Jeonnam Dragons en NK Rudes uit het Kroatische Zagreb.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.