Goed nieuws voor Leko bij Standard: ‘Enkel Vanheusden is nog buiten strijd’

Goed nieuws voor Leko bij Standard: ‘Enkel Vanheusden is nog buiten strijd’

9 februari - 15:16 Laatste update: 18:20
7

Na negen opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning, wat sinds de jaren ’50 nog maar één keer gebeurde, moet Standard Luik dringend op zoek naar een drieklapper. Deze zaterdag thuis tegen Oud-Heverlee Leuven dan maar? Steve Alzate zal alvast van de partij zijn.

Dat nieuws betekent een flinke opsteker voor Ivan Leko, die in zijn (donkere) wittebroodsweken geen beroep kon doen op de middenvelder. Normaal gezien is Alzate nochtans een spelbepalende figuur. Intussen is hij hersteld van zijn blessure, waardoor hij tegen OHL kan aantreden, meldt L’Avenir. Hoe lang de Britse Colombiaan al aan kan, is nog onduidelijk. Het zou best kunnen dat hij aan de match start, maar even goed valt hij pas in de loop van de tweede helft in.

Alzate is overigens niet de enige heropgeviste in de Standard-kern. Met Hayao Kawabe en Aiden O’Neill krijgt Leko er nog twee andere profielen bij op zijn middenveld. Die eerste lag de laatste weken eveneens in de lappenmand, terwijl de Australiër op de Asian Cup vertoefde. Beide heren hebben er nu een prima trainingsweek opzitten en lijken klaar voor een hoofdrol op zaterdag.

Zo blijft er eigenlijk slechts één zorgenkindje over op Sclessin: Zinho Vanheusden. De verdediger kwam dit kalenderjaar al in actie tegen KV Kortrijk en Cercle Brugge, maar liep ook tegen een kwetsuur aan. Daar heeft Vanheusden nog steeds last van.