Patro speelt onder voorbehoud tegen Deinze: 'Scheidsrechter woont te dichtbij'

Patro speelt onder voorbehoud tegen Deinze: 'Scheidsrechter woont te dichtbij'

9 februari - 11:47 Laatste update: 12:02
52

SK Deinze neemt het vrijdagavond op tegen Patro Eisden Maasmechelen. Althans, de ploeg van coach Stijn Stijnen heeft aangekondigd dat het de wedstrijd onder voorbehoud zal spelen omdat de scheidsrechter, Simon Bourdeaud’Hui op een steenworp van het stadion van Deinze woont.

De spanning begint te stijgen in de Challenger Pro League. De topper tegen Deinze en Patro kan belangrijk zijn in de strijd om promotie en daarom wil Patro Eisden Maasmechelen dat de bond een andere scheidsrechter kiest. De reden daarvoor is dat Bourdeaud’Hui naar verluidt te dicht woont bij het stadion van Deinze SK.

"Wij hebben akte genomen van de beslissing van het Referee Department om Simon Bourdeaud’Hui voor deze wedstrijd aan te duiden als scheidsrechter. Gezien het belang van de wedstrijd en in deze fase van de competitie vinden wij het onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat er een scheidsrechter aangeduid wordt die op een steenworp van het stadion van onze tegenstander KMSK Deinze woont. Tevens vinden wij het ook niet correct naar Simon Bourdeaud’Hui toe dat hij voor deze wedstrijd werd aangeduid", klinkt het op de website van de club

"Er is reeds contact geweest door onze clubvertegenwoordigers met het Referee Department om deze kwestie aan te kaarten en wij hopen en rekenen erop dat er alsnog een wijziging zal volgen in deze aanduiding. Dit in het belang van de integriteit van het verdere verloop van de competitie. In afwachting van de uiteindelijke beslissing van het Referee Department zullen wij als Patro Eisden Maasmechelen zijnde de wedstrijd dan ook onder voorbehoud aanvatten."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.