Vertrek van 'mini-Lukaku' dreunt na bij FC Volendam: 'Écht een bijzondere speler'

Vertrek van 'mini-Lukaku' dreunt na bij FC Volendam: 'Écht een bijzondere speler'

7 februari - 14:44
3

In Volendam wordt er nog steeds getreurd om het vertrek van Lequincio Zeefuik. De aanvaller maakte op de laatste dag van de winterse transferperiode de overstap naar AZ. FC Volendam voelde zich genoodzaakt om Zeefuik te verkopen wegens zijn aflopende contract. Zeefuik had bij Volendam de bijnaam 'mini-Lukaku'. 

"Dat is toch wel pijnlijk om te zien", vertelt Jasper van Leeuwen, voormalig technisch directeur van FC Volendam, in gesprek met Voetbal International. De clubleiding had gehoopt dat Zeefuik hetzelfde traject zou doorlopen als Micky van de Ven (Tottenham Hotspur). "Één, maximaal twee jaar basisspeler en dan een hele mooie transfer maken. In de zomer hebben we Henk Veerman ook laten gaan, omdat we wilden dat de ontwikkeling van Lekkie niet geblokkeerd zou worden. En nu, op het moment dat hij écht door kon breken, gaat hij naar AZ."

Van Leeuwen had een hoge pet op van de kwaliteiten van Zeefuik, die volgens hem veel weg had van een Europese topspits. "De mini-Lukaku, zo noemden wij hem  altijd al. Ze lijken echt als twee druppels water op elkaar. Ik weet nog wel hoe goed Romelu Lukaku was toen hij zestien was en eigenlijk was hij technisch nog minder dan Zeefuik op die leeftijd. Ja, ik vind het écht een bijzondere speler. Een talent met ontzettend veel mogelijkheden."

Zeefuik moet volgens Van Leeuwen nog wel gaan werken aan zijn uithoudingsvermogen, want de aanvaller kan nog geen negentig minuten blijven gaan. "In een aanvallendere ploeg, zoals AZ, is dat anders en moet hij lang druk zetten en de intensiteit volhouden. Wat best moeilijk is, als je twee meter lang bent en honderd kilo mee moet sleuren", aldus Van Leeuwen.