De Mil (Westerlo) blikt terug op Club Brugge-tijdperk: “Het was surrealistisch”

De Mil (Westerlo) blikt terug op Club Brugge-tijdperk: “Het was surrealistisch”

7 februari - 12:17

In een recent interview met Het Nieuwsblad wordt Rik De Mil, voormalig trainer van Club Brugge en huidige T1 van Westerlo, gevraagd naar zijn tijd bij Club Brugge en een bijzondere ontmoeting met Michel Preud’homme. De Mil, die voor zijn trainerscarrière tussen de palen stond, beschrijft zijn bewondering voor Preud’homme.

De Mil vertelt hoe hij ooit een training met Michel Preud'homme heeft gedaan. Dat was van kleins af aan zijn grote held. “Ik heb die fase dat hij bij de nationale ploeg in balans lag met Jean-Marie Pfaff heel bewust meegemaakt”, getuigt De Mil. 

Voor de coach van Westerlo was er maar eentje de beste “… en dat was Michel”. De Mil ging toen als jonge doelman vaak naar de wedstrijden van Mechelen kijken, hij analyseerde Preud’homme in doel. “Dan stond ik achter het doel zijn opwarming te analyseren. Dat waren intense momenten. Genoot ik van, met volle teugen."

De ontmoeting tussen De Mil en Preud’homme kreeg een verrassende wending toen De Mil als jeugdtrainer bij Club Brugge aan de slag ging. “Een jaar of vijftien later kom ik als jeugdtrainer bij Club Brugge aan. En wie is de eerste persoon met wie ik daar aan tafel zit? Juist ja. Hij herkende me uiteraard niet meer. Het was surrealistisch. De cirkel was op een bepaalde manier rond."