'Forse aderlating Manchester United: Martínez wéér langdurig aan de zijlijn'

'Forse aderlating Manchester United: Martínez wéér langdurig aan de zijlijn'

5 februari - 20:40
1

Lisandro Martínez zal naar verwachting ongeveer acht weken aan de kant staan met een knieblessure. Dat meldt The Athletic maandagavond. De centrale verdediger was net teruggekeerd van een maandenlange blessure aan zijn voet.

De verdediger van Manchester United hoeft niet geopereerd te worden aan zijn knie, maar zal wel twee maanden uit de roulatie zijn. Afgelopen zondag liep Martínez de blessure op in de thuiswedstrijd tegen West Ham United (3-0). Manager Erik ten Hag reageerde na afloop van de wedstrijd op de blessure. "Het ziet er niet goed uit", begon hij. "Er is sprake van grote zorgen. Op de diagnose moeten we een paar dagen wachten. Wij doen er alles aan om de juiste diagnose te stellen en te kijken wat de schade is."

Martínez raakte eind september 2023 al eerder langdurig geblesseerd. Destijds moest hij geopereerd worden aan een gebroken middenvoetsbeentje. "Hij is erg verdrietig, erg teleurgesteld. We voelen allemaal echt met hem mee. In de eerste plaats is het een persoonlijke ramp, maar ook voor het team is het echt slecht, want hij brengt ons zeker veel", baalt Ten Hag.

De 26-jarige Argentijn kwam in de zomer van 2022 voor ongeveer 57 miljoen euro over van Ajax. Dit seizoen speelde hij, grotendeels vanwege verschillende blessures, slechts tien wedstrijden voor United. De laatste wedstrijd tegen West Ham was pas zijn zevende basisplaats van het seizoen.