Ederson door het dolle heen met terugkomst De Bruyne: ''Onze koning is terug''

Ederson door het dolle heen met terugkomst De Bruyne: ''Onze koning is terug''

5 februari - 13:15 Laatste update: 13:15

Manchester City kan weer een beroep doen op Kevin De Bruyne. De Rode Duivel keerde in januari terug na een hamstringblessure en laat zich meteen zien. Doelman Ederson heeft lovende woorden na de terugkeer van de middenvelder.

De koning
Ederson gebruikte het schaakspel als metafoor. "Het is net als bij schaken – je moet de koning beschermen! Nu hebben we onze 'koning' terug, een van de beste aangevers in de geschiedenis van de Premier League, nu derde op de lijst", vertelde de doelman van Manchester City via de officiële kanalen van de club.

Blije Braziliaan
Een ding is zeker; de Braziliaan is blij. "We zijn zo blij dat hij terug is en weer goed voetbal speelt, vooral na zo'n lange tijd eruit te zijn geweest. Hij is een speler die ons team erg heeft gemist omdat hij zulke vaardigheden heeft – hij vindt passes die maar heel weinig spelers kunnen vinden", zei Ederson.

Flinke boost
Eigenlijk draagt De Bruyne op alle vlakken bij. "Hij geeft assists, scoort doelpunten, speelt goed voetbal, hij houdt de bal, dus ik ben erg blij dat hij terug is en dat hij weer op zijn hoge niveau is", vertelde de keeper.

Goede hoop
Ederson heeft goede moed voor de rest van het seizoen. "Ik hoop dat hij ons voor de rest van het seizoen veel kan helpen, niet alleen hij, maar de hele groep", aldus Ederson.

Meteen meerwaarde
De Bruyne heeft sinds zijn terugkeer 2 Premier League-wedstrijden gespeeld. De Bruyne was meteen van waarde; de middenvelder wist één keer te scoren en leverde 2 assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.