Onvrede bij KAS Eupen, euforie bij KV Mechelen na nipte zege op De Panda’s

4 februari - 18:00 Laatste update: 18:10
5

Op bezoek bij KAS Eupen heeft KV Mechelen een nipte 0-1 overwinning geboekt. Daam Foulon was voor grote waarde voor Malinwa met de enige treffer van de match. Bij Eupen was er onvrede omdat een penalty in het slot niet gegeven werd.

Eupen nam het in eigen huis op tegen Mechelen. Het was Eupen dat zich in de beginfase dreigender toonde dan Mechelen. Het was duidelijk zichtbaar dat De Panda’s van plan waren om de degradatiezone te verlaten.

Het eerste half uur was voor Eupen, maar langzamerhand kwam Mechelen meer in de match. Over de eerste helft gezien controleerde Eupen de match. Het lukte Eupen alleen niet om dit overwicht ook op het scorebord te zetten. Mechelen liet weinig zien in de eerste helft.

Ook het begin van de tweede helft was geen spektakelstuk tussen Eupen en Mechelen. Eupen en Mechelen werden nauwelijks gevaarlijk en kansen waren zeer zeldzaam te noemen. In de 65e minuut kwam Mechelen ineens op voorsprong via een harde knal van Foulon.

In de fase na het doelpunt was het Eupen dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Eupen verdiende een gelijkmaker en leek deze in de 93e minuut te gaan krijgen. Eupen claimde handspel en een strafschop, maar de VAR wilde hier niet in mee. In de absolute slotfase kreeg Jerome Deom nog een rode kaart.