Stam zet clausule in contract: 'Als die club belt, dan weten ze hier genoeg'

Stam zet clausule in contract: 'Als die club belt, dan weten ze hier genoeg'

2 februari - 20:29
1

Jaap Stam keert bij zijn jeugdliefde DOS Kampen terug in het trainersvak. In gesprek met De Gelderlander geeft hij uitleg over zijn keuze. Ook vertelt hij dat er goede afspraken zijn gemaakt en laat Stam doorschemeren dat hij weg mag, als één specifieke club belt.

"Het is wel de bedoeling dat ik dit voor een langere termijn ga doen", vertelt Stam over zijn nieuwe trainersklus in zijn thuisstad Kampen. "Soms word je door mensen teleurgesteld, omdat ze hun woorden niet waarmaken. Bij DOS weet ik precies wat ik aan de mensen heb. Bij DOS bestaat de selectie voor driekwart uit eigen jongens. Dan zoek je alleen wel een trainer die daar affectie mee heeft. En ik denk dat ik dat ben."

Stam wil dus voor langere tijd trainer van DOS zijn, maar toch zijn er wel duidelijke afspraken gemaakt in zijn contract. Als één specifieke club contact zoekt, dan mag de oud-verdediger in ieder geval vertrekken. "Als Manchester United belt, weten ze hier ook waar ze aan toe zijn." Stam kwam als speler ook drie jaar uit voor de Engelse topclub. Verder speelde hij voor Willem II, PSV, Lazio Roma, AC Milan en Ajax.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.