OFFICIEEL: Biglia (ex-RSC Anderlecht) kondigt op zijn 38e 'gedwongen' afscheid aan

OFFICIEEL: Biglia (ex-RSC Anderlecht) kondigt op zijn 38e 'gedwongen' afscheid aan

2 februari - 20:00
5

Lucas Biglia is voetballer af. De voormalige middenvelder van RSC Anderlecht kondigde vrijdag zijn afscheid als speler af. Hij spreek zelf over een 'gedwongen' einde.

Biglia zat op zijn 38e al een half jaar zonder club. De voorbije seizoenen was de Argentijn actief in Turkije bij Karagümrük en Basaksehir. De voorbije weken trokken enkele clubs aan zijn mouw, maar Biglia besliste nu om zijn afscheid aan te kondigen.

In Argentinië probeerden Argentinos Juniors en Independiente Biglia te overtuigen om nog wat langer aan de slag te blijven, maar hij kiest nu voor zijn gezin. "Ik kies nu voor mijn vrouw en kinderen. De reden dat ik nu stop is dan ook mijn familie. Ik ben heel dankbaar voor de aanbiedingen, maar de tijd verstreek en daarom stop ik nu gedwongen", klinkt het in Libero.

In 2006 haalde Anderlecht Biglia naar ons land. Ondanks dat de Argentijn geniale voeten had, moest hij in België toch heel wat kritiek slikken. Biglia bleef uiteindelijk zeven seizoenen bij Anderlecht. Bij paars-wit groeide hij uit tot een leider van het middenveld. Met Anderlecht won Biglia vier Belgische landstitels, één Beker van België en vier Belgische Supercups.

Biglia speelde 58 keer voor de nationale ploeg van Argentinië. Op het WK van 2014 werd hij tweede met zijn land. In clubverband speelde hij onder meer ook nog voor Lazio Roma en AC Milan. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.