'PSG neemt afscheid van miljoenenaankoop na acht(!) speelminuten dit seizoen'

'PSG neemt afscheid van miljoenenaankoop na acht(!) speelminuten dit seizoen'

1 februari - 16:16

Hugo Ekitike gaat Paris Saint-Germain op huurbasis verlaten voor Eintracht Frankfurt. Dat melden Fabrizio Romano en L’Équipe donderdagmiddag. In de huurdeal is een verplichte optie tot koop opgenomen van zo’n dertig miljoen euro.

Ekitike kwam dit seizoen slechts acht minuten in actie voor PSG. De 21-jarige aanvaller werd uit de selectie verbannen nadat hij afgelopen zomer geen onderdeel uit wilde maken van een deal die Randal Kolo Muani naar het Parc des Princes bracht. Nu gaat Ekitike dus alsnog naar Frankfurt. Hij is onderweg naar Duitsland om zijn medische keuring te ondergaan en zijn contract te tekenen.

Dit betekent dat PSG de spits met winst gaat verkopen. Afgelopen zomer werd hij definitief overgenomen van Stade de Reims voor ruim 28 miljoen euro. Frankfurt zal aankomende zomer de koopoptie moeten lichten en daarvoor zullen de Parijzenaren dertig miljoen euro ontvangen.

Ekitike speelde tot nu toe 52 wedstrijden in de Ligue 1. Hierin wist hij dertien keer het net te vinden. Daarnaast was hij acht keer aangever.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!