Vanhaezebrouck praat over afwijzingen Smets en Nilsson: “Speelt allemaal mee”

Vanhaezebrouck praat over afwijzingen Smets en Nilsson: “Speelt allemaal mee”

1 februari - 15:25
11

KAA Gent zit in de hoek waar de klappen vallen. Sportief gaat het minder en ook sportief zag het met Gift Orban en Malick Fofana enkele pionnen vertrekken. Ook Hugo Cuypers staat op het punt te vertrekken.

KAA Gent wilde Matte Smets van STVV halen, maar die besloot in Sint-Truiden te blijven. “Matte stond al even op onze radar. Ik wist niet dat het mogelijk zou zijn. Plots bleek van wel. Maar je hebt drie partijen nodig om tot een transfer te komen. Op termijn zal hij wel een stap zetten, maar het was gewoon niet het moment, midden in een seizoen waarin hij zich goed voelde”, zegt Vanhaezebrouck.

Volgens Vanhaezebrouck had de mindere vorm van KAA Gent ook invloed. “Het heeft waarschijnlijk niet veel gescheeld. Hadden wij zes op zes gehaald en tweede gestaan, misschien had dat een tikkeltje extra kunnen doen. Maar door onze mindere start in januari zijn er een paar mannen die zich nu afvragen welke richting het uitgaat. Dat speelt allemaal mee.”

Ook Gustaf Nilsson van Union SG wees KAA Gent af. “Er zijn er nog die weigerden, ja. Het valt op dat het vooral de spelers zijn die in de Belgische competitie spelen. De buitenlanders zijn wellicht niet op de hoogte. (lacht) Zij vinden Gent een mooie opstap. Dat is het ook. Maar in België ligt dat anders. Nu, de hoofdreden is het niet. Iedereen heeft zo zijn redenen”, citeert Het Belang van Limburg HVH.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.