Koploper Union SG boekt een nipte zege op RWDM dat zich moedig toonde

31 januari - 22:59 Laatste update: 23:04
5

Union SG heeft in eigen huis gewonnen van een dapper RWDM. De koploper wist nipt met 3-2 te winnen door doelpunten van Gustaf Nilsson, Cameron Puertas en Mohamed Amoura. Puertas en Amoura scoorden vanop de stip. Namens RWDM kwamen Carlos Alberto en Mickael Biron tot scoren.

RWDM ging op bezoek bij koploper Union SG. Het begin van de match was een genot om naar te kijken. Beide ploegen toonden zich met strijd en aanvallend voetbal. Vooral RWDM wist indruk te maken in de beginfase tegen de koploper van de Jupiler Pro League.

Toch was het Union dat op voorsprong kwam tegen het dappere RWDM. Amoura wist, niet voor de eerste keer, te ontsnappen en kon Nilsson bij de tweede paal bereiken. De spits hoefde de bal alleen nog af te ronden.

Het antwoord kwam van RWDM. De ploeg toonde zich direct veerkrachtig door de gelijkmaker binnen te werken. De VAR besloot alleen anders, het doelpunt van Dwomoh werd afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later ging het opnieuw mis voor RWDM.

In de 31e minuut kreeg Union een strafschop. Sampaio was te laat en maakte een overtreding op Nilsson. Puertas nam zijn verantwoordelijkheid en zette Union vanop de stip op een 2-0 voorsprong tegen RWDM.

Een zeer vermakelijke eerste helft tussen Union en RWDM kwam ten einde. RWDM startte opnieuw goed aan de tweede helft, maar het was Union dat de voorsprong verder uitbouwde. Dit keer ging Amoura achter de bal staan, om Union in de 52e minuut op een 3-0 voorsprong te zetten.

De tweede helft bracht een stuk minder spektakel dan de eerste helft. De match leek gespeeld, totdat RWDM uit het niets de 3-1 op het bord zette. Carlos Alberto wist fraai af te werken nadat Burgess zich liet verrassen.

Het doelpunt van RWDM zorgde niet direct voor hernieuwd vertrouwen bij de promovendus. Union leek de match uit te gaan spelen, totdat RWDM in de absolute slotfase nog de aansluitingstreffer maakte via Biron. De spanning kwam even terug, maar Union wist uiteindelijk nipt te winnen van een dapper RWDM.