OFFICIEEL: Kuavita moet Genoa na half jaar al weer inruilen voor Luik

OFFICIEEL: Kuavita moet Genoa na half jaar al weer inruilen voor Luik

31 januari - 14:13
1

Standard Luik heeft een oude bekende opnieuw in de armen gesloten. Léandre Kuavita is weer neergestreken op het oude nest. Nochtans werd hij afgelopen zomer nog voor een volledig seizoen verhuurd aan Genoa FC.

Kuavita ging de uitdaging aan om voor zijn plekje te knokken in de laars. Bij Genoa geraakte hij nooit verder dan de U19, die uitkomt in de Serie C. Tien keer mocht Kuavita er in actie komen, waarvan zeven keer als basisspeler. Helemaal ontbolsteren lukte niet. Daarom heeft Genoa in onderling overleg met Standard besloten om de huurperiode vervroegd te beëindigen.

Standard kondigt dan ook aan dat Kuavita vanaf nu weer in Luik te bewonderen valt, zij het bij de beloften. In dienst van SL16 was hij afgelopen seizoen één van de sterkhouders. Nu moet de controleur helpen om 'de doelstellingen te verwezenlijken'. Daarmee bedoelt de club ongetwijfeld om de degradatie uit de Challenger Pro League te vermijden. Voorlopig staat SL16 nét boven de rode streep, maar haar laatste vijf wedstrijden gingen wel allemaal verloren.