Rode Duivels voegen Montenegro toe aan EK-voorbereiding en wijzigen lichtjes

Rode Duivels voegen Montenegro toe aan EK-voorbereiding en wijzigen lichtjes

31 januari - 13:00
4

In haar voorbereiding op het Europees Kampioenschap in Duitsland heeft de agenda van onze nationale ploeg enkele aanpassingen ondergaan. Met Montenegro vond de KBVB een nieuwe tegenstander voor in juni. Het oefenduel tegen Luxemburg wordt dan weer met een dagje vervroegd.

De Rode Duivels kennen hun voorbereidingspad richting Euro 2024. Na het reguliere seizoen komen de geselecteerden vrijwel meteen samen, om op woensdag 5 juni al een eerste partij te betwisten, meer bepaald tegen Montenegro. Dat is slechts vier dagen na de finale van de Champions League. Het wordt pas de tweede onderlinge ontmoeting uit de geschiedenis. In 2012 keken beide landen elkaar al eens in de ogen. Het werd 2-2, na Belgische doelpunten van Kevin Mirallas en Eden Hazard.

Nog een kleine wijziging in de agenda: oorspronkelijk was het de bedoeling om Luxemburg op zondagavond 9 juni partij te geven. Die wedstrijd is nu verschoven naar zaterdag 8 juni, meldt de Belgische voetbalbond via haar officiële kanalen. Het wordt het eerste onderlinge duel van de Rode Duivels met ons buurland in meer dan tien jaar tijd. De aftrap valt om 20u in het Koning Boudewijnstadion.

Destijds vormde het vriendschappelijke duel een generale repetitie voor het WK in Brazilië, anno 2024 ligt de focus op het EK in Duitsland. De ontmoeting met de Luxemburgers is de laatste wedstrijd voor de Duivels alvorens hun toernooi van start gaat. Waarschijnlijk ligt daar ook de reden voor de verschuiving: in eerste instantie lagen er 'slechts' acht dagen tussen de oefenpot en de eerste groepswedstrijd op het EK, op maandag 17 juni tegen Slowakije. Nu zijn dat er negen.