Bayat (Charleroi) over transfer Boyata (Club Brugge): “Team zal beslissen

Bayat (Charleroi) over transfer Boyata (Club Brugge): “Team zal beslissen"

31 januari - 11:42 Laatste update: 12:43
5

Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Charleroi, nam maandagavond de tijd om een reeks vragen van de zebra-supporters te beantwoorden. In het interview, te lezen op RTBF, ging het ondermeer over mogelijke transfers.

Op de vraag over het vertrek van Ken Nkuba en de regel van 6 Belgische spelers op het wedstrijdformulier, zei Bayat dat het team is overgeschakeld naar een 20-speler selectie, en als Ken vertrekt, zal hij worden vervangen, maar niet noodzakelijk door een Belg. 

Sommige mensen stellen Belgische verdedigers voor. ‘Dedryck Boyata speelt niet voor Club Brugge of bijvoorbeeld Dorian Dessoleil. Is dat een mogelijkheid?’, vraagt de interviewer zich af. "Het team zal beslissen of deze profielen overeenkomen met de behoeften van Charleroi.”

Eerder werd Jérémy Pétris gehaald. Ook Patrick Bauer werd genoemd. “Pétris, ja. Maar die andere naam die je noemde maakte me aan het lachen”, aldus Bayat. Bauer zou volgens Bayat een grap zijn van de fans die keer op keer werd herhaald in de pers. “Zo zie je maar dat tegenwoordig zelfs sociale netwerken een onbekende speler kunnen halen."