Alderweireld over de huidige selectie van Antwerp: Dat ook meegemaakt bij Ajax

Alderweireld over de huidige selectie van Antwerp: "Dat ook meegemaakt bij Ajax"

29 januari - 21:50

Toby Alderweireld, de Gouden Schoen-winnaar en kapitein van Royal Antwerp FC, zag The Great Old met 1-0 verliezen op bezoek bij KAS Eupen. De Panda’s wisten te stunten tegen Antwerp. Alderweireld werd gevraagd of Antwerp op dit moment over genoeg spelerskwaliteit beschikt. Antwerp zag steunpilaar en goudhaantje Arthur Vermeeren naar Atlético Madrid vertrekken.

Alderweireld reageerde als volgt op de vraag of Antwerp genoeg kwaliteit in de selectie heeft. “We hebben ingeleverd. Maar we kennen de situatie waarin de club momenteel zit. Daarmee bedoel ik: als er goede jonge spelers zijn, worden die weggehaald door Europese clubs”, citeert Het Laatste Nieuws Alderweireld.

Alderweireld vertelt vervolgens dat de voormalig Rode Duivel eerder in een vergelijkbare situatie zat. “Ik heb dat ook meegemaakt bij Ajax. Soms moet je bouwen en dat heeft soms dan weer tijd nodig”, deelt Alderweireld.

Alderweireld en Antwerp wachten een zware week. Eerst gaat Antwerp op bezoek bij Standard en daarna wacht een match met Club Brugge. “We zijn ons daar zeker van bewust. Het is aan ons om de knop om te draaien. Één ding is zeker: we gaan vol voor de winst”, besluit Alderweireld.