Manchester United ontsnapt in FA Cup dankzij Antony bij nummer 16 van League Two

Manchester United ontsnapt in FA Cup dankzij Antony bij nummer 16 van League Two

28 januari - 19:54

Manchester United is met de schrik vrijgekomen in de vierde ronde van de FA Cup. Het dappere Newport County, de nummer zestien van de League Two, maakte het Manchester United meer dan lastig, maar Antony zorgde voor de beslissing: 2-4.

Negen maanden geleden, om precies te zijn 287 dagen, maakte Antony zijn laatste doelpunt in dienst van Manchester United. De opluchting was dan ook groot toen hij in de 68ste minuut van het FA Cup-duel met Newport de 2-3 aantekende en daarmee zijn ploeg liet ontsnappen.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Manchester United, dat binnen dertien minuten op een 0-2 voorsprong stonden. Bruno Fernandes en Kobbie Mainoo maakten de goals. Alejandro Garnacho raakte ook nog de lat.

Na de prachtige aansluitingstreffer van Bryn Morris ontstond er echter alsnog paniek bij Manchester United, dat kort na rust zelfs de gelijkmaker van Will Evans moest slikken. Hoofdtrainer Ten Hag keek het hoofdschuddend aan vanaf de zijkant.

Ruim twintig minuten voor tijd stelde Antony echter orde op zaken door de 2-3 binnen te schieten uit een rebound. De Braziliaan, die ook al een zeldzame assist gaf, wees naar de hemel en leek zijn critici de mond te snoeren. Rasmus Hojlund maakte vervolgens aan alle onzekerheid een eind.

Wie de volgende FA Cup-opponent van United wordt, is nog niet bekend.