Riemer heeft namen op papier voor Union bis: Patris keert terug, Delaney nog niet

Riemer heeft namen op papier voor Union bis: Patris keert terug, Delaney nog niet

28 januari - 10:43 Laatste update: 10:53
17

RSC Anderlecht gaat (nog maar eens) op herkansing tegen Union Saint-Gilloise. Zondagavond moet de recordkampioen vermijden dat het voor de negende keer op rij verliest van de stadsgenoot. Louis Patris kan daarbij helpen, Thomas Delaney niet.

Het X-kanaal van Anderlecht heeft zondagochtend de selectie voor de Brusselse derby de wijde wereld ingestuurd. De namen zijn grotendeels identiek aan die van afgelopen donderdag, toen paars-wit in de kwartfinales van de beker met 2-1 onderuit ging in het Dudenpark. Met Patris keert er wel een potentiële basiskracht terug in de kern. De rechtsachter was op de sukkel, maar is nu fit geraakt. Mogelijk neemt hij de plek van debutant Mohamed Bouchouari opnieuw in.

Wie nog altijd afwezig is, is Delaney. Brian Riemer kondigde al aan dat de 32-jarige Deen nog wat meer tijd nodig heeft vanwege een spierletsel. Binnen een tweetal weken zou hij weer klaar voor de dienst moeten zijn. Voor het overige moet Anderlecht nog steeds haar Afrika-Cup-gangers missen, zijnde Majeed Ashimeru en Amadou Diawara. Die eerste werd nochtans uitgeschakeld met Ghana. Ook de nieuwe doelman Mads Kikkenborg moet nog even vanuit de tribune toekijken.