OFFICIEEL: Dupé neemt al afscheid van RSC Anderlecht en trekt naar OGC Nice

OFFICIEEL: Dupé neemt al afscheid van RSC Anderlecht en trekt naar OGC Nice

28 januari - 11:32 Laatste update: 11:33
54

Voor Maxime Dupé is het verhaal bij RSC Anderlecht nu al afgelopen. Amper een half seizoen na zijn komst trekt hij de paars-witte deur achter zich dicht en trekt hij naar OGC Nice.

Dat valt te lezen op de officiële kanalen. Dupé heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2026 bij Nice en verlaat daarmee na amper een half seizoen RSC Anderlecht al.

Dupé werd afgelopen zomer nog in huis gehaald om de nieuwe nummer één te worden bij paars-wit. Hij begon ook goed bij de Brusselaars, maar zag Anderlecht op het slot van de zomertransferperiode Kasper Schmeichel nog in huis halen. Dupé werd tweede doelman en koos enkele maanden later voor een vertrek.

De dertigjarige doelman speelde uiteindelijk negen partijen voor Anderlecht, waarin hij zeven tegendoelpunten slikte en twee keer de nul hield. Ter vergelijking, Schmeichel hield twee keer de nul in vijftien partijen en slikte daarin zeventien tegendoelpunten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.