Moris voor deel twee van Anderlecht-Union: “Zag hoe intelligent de spelers zijn

Moris voor deel twee van Anderlecht-Union: “Zag hoe intelligent de spelers zijn"

27 januari - 13:44
2

Union Saint-Gilloise heeft met trots en blijdschap de halve finales van de Beker van België bereikt, nadat ze RSC Anderlecht versloegen met 2-1 in de kwartfinale. De spelers van Union klonken alvast opgetogen en kijken al uit naar het volgende duel op zondag.

Loïc Lapoussin, de maker van het beslissende doelpunt van donderdag, benadrukte de teamgeest en het karakter van het team: "We toonden een geweldige teamgeest en karakter. We stonden erg snel met tien man, maar we hebben gereageerd”, klonk het donderdag bij Lapoussin.

Doelman Anthony Moris, die een cruciale rol speelde in het behouden van de voorsprong, benadrukte de mentale omschakeling na de rode kaart. "We moesten voor elkaar spelen en alles geven om er door te komen en ons te kwalificeren.”

Moris gelooft dat de overwinning verdiend was en dat Union het goed deed ondanks fysiek met tien man te staan. “We schakelden over op een ‘back four’, een systeem dat we al heel lang niet meer hadden gespeeld, maar we zagen meteen hoe intelligent de spelers waren”, aldus Moris in RTBF

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.