Basisklant Fofana en invaller Orban verliezen opnieuw, fans uiten ongenoegen

Basisklant Fofana en invaller Orban verliezen opnieuw, fans uiten ongenoegen

27 januari - 10:47 Laatste update: 10:59
1

Of Malick Fofana en Gift Emmanuel Orban de juiste keuze gemaakt hebben om KAA Gent in te ruilen voor Olympique Lyon, moet nog blijken. In ieder geval gaat de Franse club door een diep dal. Vrijdagavond verloor het nummer zestien alweer in de Ligue 1, ditmaal van Stade Rennes (2-3). De supporters zijn stilaan radeloos.

Bij de rust stond Lyon al 0-3 in het krijt in het eigen Parc OL. Trainer Pierre Sage kon dan ook niet anders dan radicaal ingrijpen. Hij voerde een drievoudige wissel door bij de rust, met basisklant Fofana als één van de slachtoffers. Voor Orban betekende dat stiekem dan weer goed nieuws: hij mocht bij de start van de tweede helft zijn debuut vieren voor Lyon. De thuisploeg kwam dankzij Henrique en Alexandre Lacazette wel nog terug tot 2-3, maar daar bleef het bij.

Na afloop van de partij uitte de thuisaanhang haar ongenoegen. Enkele fans riepen de spelers op het matje en vroegen uitdrukkelijk om een verklaring. Als nieuwkomers mochten Fofana en Orban zich afzijdig houden. Het blijft er hoe dan ook grimmig uitzien voor Lyon. De club staat op twee na laatste in de Ligue 1. Die positie leidt aan het einde van de rit tot een barragewedstrijd met een tweedeklasser. Er vallen wel nog een heleboel ploegen in te halen, maar dan moet L'OL in de eerste plaats beter beginnen presteren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.