Update: 'Bayern bereikt akkoord met Gala en haalt Boey in huis'

Update: 'Bayern bereikt akkoord met Gala en haalt Boey in huis'

25 januari - 23:23 Laatste update: 26 januari - 22:15

Na het mislopen van Nordi Mukiele en Kieran Trippier richt Bayern München de pijlen nu op Sacha Boey. De Bundesliga-kampioen is volop in onderhandeling met Galatasaray over een transfer van de 23-jarige Franse vleugelverdediger, melden Duitse media.

Bayern zag Mukiele lange tijd als de topkandidaat, maar voor hem zat Paris Saint-Germain te hoog in de boom. Dat gold ook voor Newcastle, dat Trippier niet zonder slag of stoot liet gaan. Der Rekordmeister leek het geld daardoor op zak te houden, maar door blessures van Joshua Kimmich, Dayot Upamecano en Konrad Laimer zit trainer Thomas Tuchel met de handen in het haar. Noussair Mazraoui is ook al afwezig door zijn deelname aan de Afrika Cup.

De Duitse topclub beseft dat een nieuwe rechtsback noodzaak is en heeft volgens Sky Sport al bij Galatasaray aangeklopt. De onderhandelingen tussen de clubs zijn in volle gang. Bayern is momenteel bereid om 20 à 25 miljoen euro te betalen, terwijl Gala zo'n 30 tot 35 miljoen verlangt. De Turkse kampioen informeerde zelfs naar een ruildeal met Mazraoui, maar dat was voor Bayern onbespreekbaar.

Bayern zoekt ondertussen koortsachtig naar een doorbraak. Met Boey zelf is er al een mondeling akkoord. De vleugelverdediger heeft nog een contract tot medio 2025 in Istanbul.

Update: Bayern München heeft zijn gewenste rechtsback eindelijk gevonden. Der Rekordmeister heeft met Galatasaray een akkoord bereikt over de transfer van Sacha Boey, meldt Sky Sport. Bayern betaalt 28 à 29 miljoen euro, plus bonussen. Voor de 23-jarige Fransman ligt een contract tot medio 2029 klaar in de Allianz Arena, zodra hij de medische keuring heeft doorstaan.

Boey moet de defensieve problemen bij Bayern oplossen. Trainer Thomas Tuchel kan momenteel niet beschikken over Noussair Mazraoui, die met Marokko deelneemt aan de Afrika Cup. Daarnaast kampen Joshua Kimmich, Dayot Upamecano en Konrad Laimer op dit moment met blessures. 

De Bundesliga-kampioen probeerde zich eerder te versterken met Nordi Mukiele en Kieran Trippier. Driemaal blijkt nu scheepsrecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.