'Belgische clubs grijpen naar Loizou, Cyprioot kiest voor Heerenveen'

'Belgische clubs grijpen naar Loizou, Cyprioot kiest voor Heerenveen'

25 januari - 21:40

SC Heerenveen lijkt aan de haal te gaan met het Cypriotische talent Loizos Loizou, zo meldt Fabrizio Romano. De Friezen zullen de aanvaller huren van Omonia Nicosia en zijn daarmee diverse clubs uit Italië en ons land te snel af.

Eerder bracht Voetbal International al het nieuws dat Heerenveen interesse toont Loizou, en dat er gemikt zou worden op een huurperiode van een half jaar, met een optie tot koop. Bij het eerste bod bedroeg de koopoptie een bedrag van anderhalf miljoen euro, wat werd afgewezen. Daarop zou het bod verhoogd zijn naar 1,7 miljoen euro. Beide partijen lijken elkaar nu gevonden te hebben.

Ook Loizou zelf zou welwillend tegenover een transfer naar de Eredivisie staan. Dit seizoen speelde hij tot dusver zeventien competitiewedstrijden voor Omonia Nicosia, waarin hij zesmaal trefzeker was en drie assists gaf. De Cyprioot is een linksbenige rechtsbuiten die reeds 27 interlands achter zijn naam heeft staan.

Ook niet nader genoemde Belgische clubs toonden interesse (in het verleden dacht Club Brugge nog aan zijn komst, red.), maar de Cyprioot kiest uiteindelijk toch voor Nederland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.