Stengs en Nieuwkoop winnen met Feyenoord van Bakayoko en Vertessen in beker

Stengs en Nieuwkoop winnen met Feyenoord van Bakayoko en Vertessen in beker

24 januari - 22:10
3

Feyenoord heeft zich woensdagavond na een intens voetbalgevecht met PSV geplaatst voor de halve finale van het KNVB Bekertoernooi. Quinten Timber maakte voor rust de enige treffer van de avond. Kansen om gelijk te maken kregen de Eindhovenaren, die nu de tweede tik in drie dagen incasseren, overigens genoeg. Bij Feyenoord begonnen Bart Nieuwkoop (ex-Union SG) en Calvin Stengs (ex-Royal Antwerp FC) in de basis. Bij PSV startte Rode Duivel Johan Bakayoko. Yorbe Vertessen kwam als invaller het veld binnen. 

Nadat het duel vanwege behoorlijke rookontwikkeling wat later begon, kreeg PSV de eerste grote kans van de avond. Guus Til verlengde een voorzet van Hirving Lozano, maar raakte de paal. Gesteund door het publiek beet Feyenoord vervolgens wat meer van zich af. Igor Paixão en David Hancko werden gevaarlijk, maar PSV-bekerkeeper Joël Drommel hield stand. 

Na rust maakte PSV de intenties meteen duidelijk. Ongeveer tien minuten na de theepauze kreeg wéér Til een enorme kans. Na een schot van Johan Bakayoko kreeg de aanvallende middenvelder de bal voor zijn voeten, maar hij wist wederom niet af te drukken. Feyenoord moest het in de tweede helft meer hebben van momenten in de tegenstoot. Gevaar stichtte het daarmee wel, want Paixão en Mats Wieffer waren allebei dicht bij de 2-0. 

De focus bij de Rotterdammers lag wel voornamelijk bij het tegenhouden. PSV werd gevaarlijker en gevaarlijker, en dacht in de 68e minuut recht te hebben op een strafschop. Noa Lang werd onderuitgehaald tot Wieffer, maar Dennis Higler gaf de PSV’er geel in plaats van dat hij de bal op de stip legde.

In de slotfase zette PSV alles op alles om een verlenging uit het vuur te slepen. Bosz bracht Ricardo Pepi en Yorbe Vertessen nog voor Bakayoko en de vrij onzichtbare Luuk de Jong, maar die wissels mochten niet baten. Feyenoord trok de zege over de streep, en stoot zodoende door naar de kwartfinale van de KNVB Beker. Voor PSV, de winnaar van zowel 2023 als 2022, zit het er nu op. Het is tevens de tweede tik in drie dagen, nadat er afgelopen zondag bij FC Utrecht voor het eerst dit Eredivisie-seizoen puntenverlies werd geleden.