UPDATE: ‘KV Kortrijk bereikt overeenkomst over transfer van Henen’

UPDATE: ‘KV Kortrijk bereikt overeenkomst over transfer van Henen’

28 januari - 14:40 Laatste update: 7 februari - 16:26
1

KV Kortrijk kent voorlopig een drukke wintermercato en deed al aan flink wat transferverkeer. Het haalde enkele nieuwe aanwinsten in huis en kan ook nog pionnen zien vertrekken. Eentje daarvan is David Henen.

Voor Henen is er geen plaats meer bij de Kerels, waardoor hij op zoek mocht naar een nieuwe club. Volgens X-er Sacha Tavolieri trekt de aanvaller binnenkort richting Turkije. Daar is er momenteel een strijd tussen Konyaspor en Gaziantep voor zijn handtekening.

Beide clubs deden de aanvaller ook een voorstel om hem tot 2025 aan zich te binden. Een beslissing heeft hij echter nog niet genomen over zijn toekomst, al staat wel vast dat hij KV Kortrijk zal verlaten.

De aanvaller werd in 2022 door KV Kortrijk terug naar België gehaald en kwam over van Grenoble. In totaal speelde hij 32 keer voor KVK, waarin hij goed was voor drie assists.

Update: Volgens journalist Sacha Tavolieri heeft KV Kortrijk een overeenkomst bereikt met twee clubs uit Kazachstan voor David Henen: FK Astana en FK Tobol. De 27-jarige aanvaller reist nu naar Turkije af voor zijn medische testen af te ronden.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.