Antwerp heeft begrip voor Overmars: 'Iedereen moet een tweede kans krijgen'

Antwerp heeft begrip voor Overmars: 'Iedereen moet een tweede kans krijgen'

23 januari - 15:55 Laatste update: 16:02
22

Marc Overmars heeft besloten in beroep te gaan tegen de wereldwijde schorsing die de FIFA hem heeft opgelegd. Royal Antwerp FC begrijpt de beslissing van Overmars en steunt de technisch directeur.

Het beroep van Overmars en zijn entourage zou niet gaan over de inhoud van de sanctie, maar over de uitbreiding ervan, die zij buitenproportioneel vinden.

The Great Old vond dat Overmars een tweede kans verdiende. 'Bij de komst van Marc Overmars naar RAFC in maart 2022 heeft de club gemeld dat we een zorgvuldige en weloverwogen beslissing hadden genomen. Wij zijn nog steeds van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal blijvend moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Er zijn ook ondubbelzinnige afspraken gemaakt omdat een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers een prioriteit is en omdat wij een nultolerantie hanteren op het vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer', schreef Antwerp via de officiële kanalen.

Volgens Antwerp is wat gebeurd is, gebeurd, maar dit schaadt het vertrouwen in de technisch directeur niet. 'Dit zonder enige uitspraak te doen over wat er in het verleden is gebeurd. We hebben het volste vertrouwen dat we ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving', aldus Antwerp.

Royal Antwerp FC werd met het tandem Mark van Bommel en Marc Overmars afgelopen seizoen kampioen van de Jupiler Pro League. Daarnaast won The Great Old ook de Beker van België.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.