Een positieve wending voor Ajax: 'Debuut Henderson lijkt aanstaande'

Een positieve wending voor Ajax: 'Debuut Henderson lijkt aanstaande'

23 januari - 13:34

Maandag bracht The Daily Mail nog naar buiten dat Henderson waarschijnlijk pas volgende maand zijn debuut kon gaan maken voor Ajax. Maar De Telegraaf meldt nu dat de club goede hoop heeft dat de middenvelder tegen Heracles aanstaande zaterdag zijn debuut kan maken.

Ajax verwacht dat de werkvergunning van Henderson uiterlijk donderdag in orde zal zijn. Dat zou betekenen dat de Engelsman deze week nog kan meetrainen en wellicht op het wedstrijdformulier zal staan in Almelo. Zelfs als alles perfect lijkt te verlopen, is het nog niet zeker. Tijdens de trainingen wordt beoordeeld of Henderson fysiek in staat is om zonder risico's te starten of in te vallen. Het feit dat Heracles op kunstgras speelt, kan hierbij een factor zijn, aldus Telegraaf-verslaggever Mike Verweij.

Hoewel John van 't Schip er na de overwinning op RKC Waalwijk (4-1) niet diep op in wilde gaan, gaf de trainer geen duidelijk antwoord op de vraag of hij bereid is Henderson direct in het diepe te gooien. "Daar moeten we goed over nadenken. Maar eerst moet zijn werkvergunning rondkomen. Dan zullen we met hem kijken hoe hij zich voelt. Daar kan ik nu nog niet zo veel over zeggen. Het is nu nog geen thema."