UPDATE: Blessure van Puertas valt mee, Union bekijkt evolutie dag per dag

UPDATE: Blessure van Puertas valt mee, Union bekijkt evolutie dag per dag

23 januari - 10:17 Laatste update: 11:51
3

Zondag won Union Saint-Gilloise op de valreep met 2-1 van STVV. De Brusselaars kwamen echter niet ongehavend uit de strijd, want Cameron Puertas kon in het slot van de wedstrijd niet meer voort en moest noodgedwongen naar de kant met last aan de enkel. Bij Union vreesde men voor een lange blessure, maar dat lijkt al bij al mee te vallen.

De 25-jarige Puertas onderging maandagnamiddag een scan aan de enkel. Het is wachten op de officiële bevestiging van de club, maar volgens Het Nieuwsblad zou de blessure beter meevallen dan aanvankelijk gevreesd werd.

Union-coach Blessin vreesde dat de enkelligamenten van Puertas geraakt zouden zijn, want dan zouden de Brusselaars het een lange tijd zonder hun steunpilaar moeten doen. Daags na de scan is de verwachting dat de middenvelder niet lang out zal zijn.

Of Puertas tijdig fit raakt voor het bekerduel aanstaande donderdag tegen RSC Anderlecht is nog onduidelijk.

UPDATE: Union heeft dinsdagmiddag officieel bevestigd dat de blessure blijkt mee te vallen. 'Een scan toonde een lichte enkelverstuiking. Cameron is maandag al begonnen met zijn revalidatiebehandeling', klinkt het op de website van de club. 'Zijn evolutie wordt van dag tot dag gevolgd in functie van de komende wedstrijden op donderdag en zondag.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.