'KV Oostende dinsdag in beroep bij licentiecommissie vanwege puntenaftrek'

'KV Oostende dinsdag in beroep bij licentiecommissie vanwege puntenaftrek'

23 januari - 08:35 Laatste update: 08:46
11

KV Oostende, momenteel geconfronteerd met sportieve en financiële problemen, verschijnt dinsdag voor de Licentiecommissie van de Belgische Voetbalbond (KBVB) om beroep aan te tekenen tegen puntenaftrek. Dat meldt DH Les Sports.

In 2023 schoot de club herhaaldelijk tekort in het verstrekken van bewijsstukken voor financiële transacties, waaronder voor transfers en BTW-betalingen. Eind 2023 werd KV Oostende voor de derde keer bestraft vanwege betalingsachterstanden, wat inmiddels leidde tot een totale aftrek van negen punten. De club heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen deze puntenaftrek.

KV Oostende heeft ondertussen een periode van interne veranderingen doorgemaakt. Voorzitter Frank Dierckens is afgetreden en er hebben wijzigingen plaatsgevonden in de raad van bestuur. Recentelijk werd ook de Amerikaan Jamath Shoffner aangesteld als nieuwe coach, na het vertrek van interim-coach Michiel Jonckheere.

Momenteel staat KV Oostende onderaan de Challenger Pro league met slechts 10 punten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.