Landen in achtste finale van de Asian Cup, Standard en Westerlo vertegenwoordigd

Landen in achtste finale van de Asian Cup, Standard en Westerlo vertegenwoordigd

22 januari - 23:55 Laatste update: 23 januari - 00:32

Er zijn tot nu toe zes landen zeker van de achtste finale van de Asian Cup. Het JPL-gehalte van de landen die al door zijn is schaars te noemen. Tot nu toe zijn alleen Standard en KVC Westerlo vertegenwoordigd in de achtste finale van de Asian Cup via Rouche Aiden O'Neill en Kemphaan Jordan Bos.

In Groep A zijn Qatar en Tadzjikistan zeker van de achtste finales van de Asian Cup. Qatar wist indruk te maken door alle drie de groepsmatchen te winnen zonder een tegendoelpunt te krijgen. Tadzjikistan behaalde vier punten in Groep A.

In Groep B wordt de Jupiler Pro League vertegenwoordigd via Bos met Australië. De 21-jarige vleugelverdediger wist al te scoren en Australië behaalde al twee overwinningen. Hierdoor is het land al zeker van de achtste finale van de Asian Cup. Groep B heeft nog een match tegoed in de Asian Cup.

De andere landen die al zeker zijn van de achtste finale van de Asian Cup zijn Iran, Irak en Saudi-Arabië. Iran wist in de eerste twee wedstrijden zes punten te behalen. Irak deed dit ook en verraste met een overwinning op favoriet Japan. Ook Saudi-Arabie is al zeker van de achtste finale, het land wist ook al tweemaal te winnen.

Op dit moment is het Jupiler Pro League-gehalte beperkt in de achtste finale van de Asian Cup. Vooral wanneer Japan kan doorstoten naar de achtste finale gaat het gehalte met Jupiler Pro League-spelers weer omhoog. Bij Japan zitten Tsuyoshi Watanabe (KAA Gent), Zioon Suzuki (STVV) en Koki Machida (Union SG) in de selectie.