Barça overleeft uitblinker Isco en komt bovendrijven dankzij hattrick-held

21 januari - 20:40

Ondanks een uitblinkende Isco, heeft FC Barcelona drie punten overgehouden aan het uitduel met Real Betis. Ferran Torres werd de matchwinner door een hattrick te produceren: 2-4.

Barça móést zondagavond winnen om de aansluiting met Girona en koploper Real Madrid niet helemaal kwijt te raken. Die boodschap bleek niet aan dovemansoren gericht, want de Catalanen namen al snel een voorsprong. Torres maakte zijn eerste van drie goals in Sevilla.

Nadat Lamine Yamal voor rust de paal had geraakt, was het vroeg in de tweede helft opnieuw raak voor Torres. Yamal was de aangever. Barça zat in een zetel, maar wist de op het oog comfortabele voorsprong niet vast te houden. Dat had alles te maken met Isco, die twee prachtgoals maakte in een tijdsbestek van amper vier minuten.

Toch kwam Barcelona uiteindelijk bovendrijven als winnaar. De voor de zestienjarige debutant Pau Cubarsí ingevlalen João Félix zorgde in de 89ste minuut voor de 2-3, gevolgd door de 2-4 van Torres, die daarmee zijn hattrick voltooide.