Liverpool heeft Salah niet nodig en verstevig koppositie in Premier League

21 januari - 19:34

Liverpool staat voorlopig vijf punten los in de Premier League. De uitwedstrijd tegen het goed presterende AFC Bournemouth leverde zondagavond enkel probleem op voor The Reds: 0-4.

De affiche beloofde veel: Bournemouth en Liverpool verzamelden in hun laatste tien Premier League-duels elk 22 punten. Dat is meer dan alle andere teams over dezelfde periode.

Toch was er weinig spektakel te bespeuren in de eerste helft. Kluivert ontsnapte aan een rode kaart, na een stevige tackle op Luis Díaz. Vroeg in de tweede helft was het wel raak: Diogo Jota vond Darwin Núñez, die geheel vrijstaand de 0-1 binnenwerkte.

In het restant van de wedstrijd stal Jota de show. De Portugese aanvaller tekende voor zowel de 0-2 als 0-3 tegen Bournemouth. Bij de eerste goal van Jota was Gakpo de aangever. In de blessuretijd bepaalde Núñez de eindstand op 0-4.

Door de zege heeft Liverpool nu vijf punten meer dan nummer twee Manchester City, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.