Marokko geeft winst uit handen, Silas helpt Congo nog aan punt

21 januari - 17:03
1

Marokko heeft de favorietenstatus toch geen extra kracht weten bijzetten. In het tweede groepsduel tegen Congo kwam het vroeg op voorsprong, maar gaf het die nog uit handen: 1-1.

Op het veld in het duel tussen Marokko en Congo kregen we heel wat bekende namen te zien. Chancel Mbemba (ex-RSC Anderlecht) en Théo Bongonda (ex-KRC Genk) stonden bij Congo op het veld, terwijl Marokko een beroep deed op Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) en Selim Amallah (ex-Standard).

Het waren ook de Marokkanen die al vroeg konden juichen en na zes minuten op voorsprong kwamen. Het was sterspeler Achraf Hakimi die op aangeven van Hakim Ziyech de openingstreffer wist te scoren. Die leek nog voor rust weggevaagd te gaan worden door Congo, maar Cédric Bakambu vergat net voor de pauze een strafschop in doel te werken.

Na de pauze zette Congo alles op alles en viel onder meer Batubinsika (ex-Royal Antwerp FC) in. De Congolezen hadden het echter moeilijk om ook tot grote kansen te komen, maar vonden uiteindelijk toch de weg naar doel. Na de invalbeurt van El Khannouss was het uiteindelijk toch raak voor de Congolezen, die via Silas weer op gelijke hoogte kwamen. Tevens ook de eindstand.